Vineri, 23 Octombrie 2020 16:02

Tu îţi surprinzi mai partenerul de cuplu?

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sigur, mă refer în mod plăcut . :)

Mulți parteneri de cuplu se plâng de faptul că odată cu trecerea timpului intervine plafonarea și plictiseala în relația lor de cuplu . În acest sens, o primă categorie de persoane aleg să se complacă în această situație, pornind de la premisa că nu au ce să facă ( datorită fricilor lor sau a lipsiei lor de asumare). A doua categorie de persoane aleg modalități contraproductive prin care să " umple golurile din relația lor de cuplu", mergând către infidelitate sau dependențe. Cea de-a treia categorie de persoane sunt interesate să aducă un suflu nou atât propriei persoane, partenerului cât și relației lor de cuplu.

În ce măsură tu te regăseşti in a treia categorie de persoane?

Ce înseamnă să aduci un suflu nou în relația tu de cuplu?

Să te aștepți ca partenerul să se schimbe ? Să se întâmple vreo magie? Să vină cineva din exteriorul vostru să vă spună pas cu pas ce aveți de făcut ?

Oare?

Nu cumva ar fi mai eficient să-ți pese mai mult de tine, de partener și de relație?

Cum poți face asta?

Păi este simplu, dacă crești tu, crește și relația. Pentru acest lucru este nevoie de deschidere, curiozitate, dorința de îmbunătățire continuă.

Poți începe cu lucruri mici. Să fii mai atent la silueta ta, la stilul tău de viață, la obiceiurile tale, la lucurile pe care le povestești celor din jurul tău (dacă nu cumva le povestești în mod repetat acele lucruri). Vorbești preponderent despre lucruri din prezent, ai aspirații către viitor, sau încă trăiești din ceea ce ai realizat în trecut?
Cât de mulțumit ești de rezultatele tale prezente din viața ta ? Crezi că meriți mai mult sau alegi să te hrănești cu firimituri?

Începe cu tine, vezi ce ai de făcut pentru a fi mândru de tine și pentru a-l putea inspira mai apoi și pe partener.

Că tot a venit vorba de surprindere, aceasta nu poate avea loc dacă nu îti dai timp să fii atent, să fii curios cu privire la ceea ce-i lipsește, îl doare pe partener sau își dorește foarte mult să obțină.

Problema este că de cele mai multe ori partenerii de cuplu se culcă pe o ureche după ce relația de cuplu se stabilizează. Un lucru foarte greșit după părerea mea!

Noi oamenii suntem în continuă miscare și constant apar nevoi și dorințe noi. Dar sunt pe fază? Îmi doresc să investesc continuu în relația mea de cuplu sau nu?

În funcție de atitudinea ta din relația la de cuplu, vei avea și niște rezultate!

Cum ar fi să fii mai mult pe fază în relația ta de cuplu ? Ce crezi că ar trezi acest lucru în partenerul tău de cuplu?

Te îmbrățișez cu mare, mare drag
şi nu uita că sunt alături de tine atunci când îţi este greu, vrei mai mult de la tine, ori vrei mai mult de la viață!

Psih. Monica Sărăcescu

Citit 805 ori Ultima modificare Vineri, 23 Octombrie 2020 16:05

Media

Login pentru a posta comentarii

anpc sal 30 sol 30