Luni, 15 Februarie 2021 14:18

Știai cât de important ca adolescentul tău să cunoască următoarele aspecte legate corpul său? 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Corpul nostru prin intermediul simțurilor (gust, miros, auz, văz și simțul tactil) ne permite să ne conectăm în mod obiectiv la realitatea exterioară.

Corpul nostru este o expresie a lumii noastre interioare, el ne ajută să transpunem ceea ce gândim, ceea ce simțim și ne ajută să conturăm o imagine despre felul în care ne-am dori să fim percepuți de către cei din exteriorul nostru.

 Lise Bourbeau spune: "Corpul îți vorbește, ascultă-I!". Același lucru am încercat să-l facem și noi în cadrul Cursului "Adolescenți Fericiți, Părinții împliniți!”, ed. 13. Mai mult, dincolo de inconvenientele noastre legate de trupul nostru, acesta ne oferă un suport imens de care nu suntem prea des conștienți. 

Dincolo de anumite vulnerabilități, corpul nostru de-a lungul timpului ne-a oferit suport pentru a ne dezvolta în foarte multe domenii: școlar, profesional, personal, vocational. Spre exemplu,  mâna noastră dominantă, prin milioanele de mișcări pe care le-a făcut în a ne învăța să scriem, apoi să redăm anumite cunoștințe, anumite informații pe care dorim să le transmitem mai departe. Tot mâna noastră a fost cea prin care ne-a ajutat să facem cunoștință cu noi oameni, noi suflete cu care să creem relații apropiate.

Dar noi ce facem pentru corpul nostru ? 

  • Cum îl ajutăm, cum îl ascultăm?
  • Ne dăm interesul să-i înțelegem semnele și semnalele date de către acesta? 
  • Îi oferim enzimele și nutrienții de care are nevoie?
  • Îi oferim odihna şi disciplina de care are acesta nevoie?
  • Îl ascultăm când ne spune că are nevoie de o pauză sau de mai multă grijă, ori mai multă iubire?

Sau doar ne plângem că nu este așa cum ne dorim și îl comparăm corpurile altor persoane?

Le-am arătat adolescenților că deși corpurile lor pot avea multe minusuri sau imperfecțiuni, prin puterea lor interioară, prin alegerile pe care aceștia le fac, au șanse mari sa ajungă persoane de succes colosal, așa cum să  ajuns să aibă și Nick Vujicic. Îți las un link aici să îl cunoști și tu: https://www.youtube.com/watch?v=lK8SmucbrVQ

Așadar, pentru ca al meu corp să aibă forma și rezistența pe care mi-o doresc mâine, este important să îl ascult și să am grijă de el de azi!

Știu că adolescenții sunt extrem de preocupați și nemulțumiți de corpurile lor, dar au nevoie să fie înțelegători cu acesta, pentru că ușor, ușor lucrurile se vor armoniza dacă acţionăm eficient.

Din păcate, din nevoia de a obține atenție ori anumite foloase, adolescenții pot lua anumite decizii iraționale și impulsive, care se pot finaliza cu: începerea vieții sexuale la o vârstă nepotrivită, apariția sarcinilor nedorite sau a unor boli cu transmitere sexuală, aderarea la un anturaj necorespunzător, dezvoltarea unui comportament adictiv, apariția obezităţii, a bulimiei sau a anorexiei.

Dacă și tu îți dorești ca al tău adolescent să aibă o relație mai armonioasă cu  corpul său, spre a se simți mai mulțumit de acesta și pentru a nu se expune pericolelor enunțate mai sus, dă-i șansa de a se înscrie la  #cursul "  #Adolescenți Fericiți, Părinții împliniți!”, ed. 14

Relații la  nr. 0724227864- #psiholog, #psihoterapeut, #trainer, #coach #Monica #Saracescu

Citit 581 ori Ultima modificare Luni, 15 Februarie 2021 14:35

Media

Login pentru a posta comentarii

anpc sal 30 sol 30