Duminică, 11 Aprilie 2021 11:30

Dependentele reprezintă un factor de risc major pentru adolescenti!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studiile spun că în medie 12 ani este vârsta la care un tânăr se îndreaptă către dependența de ?????, 14 ani către consumul de ?????? și 15 ani către consumul de ???????.

 Ştim cu toții că ????????? ??? are o ????????̦?̆ ?????????̆ în perioada adolescenței și deși un tânăr are un nivel de educație bun și aspirații mai înalte, există riscul ca d̲o̲a̲r̲ ̲d̲i̲n̲ ̲d̲o̲r̲i̲n̲ț̲a̲ ̲d̲e̲ ̲a̲ ̲f̲i̲ ̲a̲c̲c̲e̲p̲t̲a̲t̲ ̲d̲e̲ ̲c̲ă̲t̲r̲e̲ ̲p̲r̲i̲e̲t̲e̲n̲i̲, să nu reziste tentației de a consuma o anumită substanță. 

În momentul în care un tânăr ??????̦?? cu cât mai multă claritate ????????? la care se supune și ?????????̦??? dependențelor, înțelegând ideea că e̲x̲i̲s̲t̲ă̲ ̲a̲l̲t̲e̲r̲n̲a̲t̲i̲v̲e̲ ̲m̲u̲l̲t̲ ̲m̲a̲i̲ ̲s̲ă̲n̲ă̲t̲o̲a̲s̲e̲ ̲p̲e̲n̲t̲r̲u̲ ̲a̲t̲r̲a̲g̲e̲ ̲p̲r̲i̲e̲t̲e̲n̲i̲ sau pentru a-şi rezolva problemele emoționale, ????? ??????? într-o măsură mult mai mare ?̂? ???̦? ????????.

 Ieri am prezentat adolescenților într-o formă cât mai ?????̆, cât mai ?????????̆, cât mai ?? ?̂??̦?????? ???, cauzele alegerii dependențelor, mituri în legătură cu acestea, efectele lor, atât în raport cu propria lor sănătate psihică, fizică şi emoţională, dar şi în raport cu evoluţia persoană, planul profesional, familia, relațiile sociale. Cu această ocazie le-am vorbit adolescenților despre efectele negative ale: ?????????, ??????????, ??????????,  ????????? ?? ????? ș? ?????????? ????????.

Dacă și tu îți dorești pentru tine, dacă ești adolescent, sau pentru copilul tău dacă ești părinte, să pot aduce un plus de valoare în viața ta, cu privire la cele prezentate, dar și cu multe alte subiecte legate de dezvoltarea personală a adolescenților, nu ezita să mă contactezi!

Am pornit înscrierile pentru  #Cursul “Adolescenți Fericiti, Parinti Impliniti!”, echipa numărul 14, care voi da startul în data de 08 Mai 2021. Mai sunt d̳o̳a̳r̳ ̳3 ̳l̳o̳c̳u̳r̳i̳ ̳d̳i̳s̳p̳o̳n̳i̳b̳i̳l̳e̳! ?

 

Pentru relaţii şi înscrieri SUNĂ la??: 0724227864 Psih. Monica Saracescu

Citit 3607 ori Ultima modificare Duminică, 11 Aprilie 2021 11:36

Media

Galerie de imagini

Login pentru a posta comentarii

anpc sal 30 sol 30