Sâmbătă, 29 Aprilie 2023 20:56

Ce stă la baza climatului relației tale de cuplu?

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Avem puterea să devenim rezultatul aspirațiilor noastre, dar de asemenea putem să culegem efectele acțiunilor noastre impulsive.  

Dacă aleg partea impulsivă este nevoie să știu că ”nu pot că conduc în întuneric și va trebui să-mi asum rezultatele, chiar dacă ele nu mă vor onora, îmi vor fura energia și îmi vor aduce multe regrete .

Gândind așa, de asemenea nu ajută ”Îl țin la distanță pentru că mi-am propus să rămân pe poziții”. Avem nevoie și de  experiențe, nu doar de ”a fi pregătit” în relația de cuplu.

 Asta te împiedică să te conectezi cu partenerul de cuplu.

Atitudinea defensivă ajută să fie înlocuită cu deschiderea care presupune și o doza de vulnerabilitate în cuplu. Știu că adesea  percepem vulnerabilitatea ca fiind negativă, dar crede-ma ca ai nevoie de ea pentru a te putea apropia de partenerul de cuplu. Vulnerabilitatea în cuplu te ajută să construiești o relație de cuplu mai profundă.. Dacă vreau o relație plină de iubire, este nevoie de profunzime. 

Așadar, relația de cuplu împlinitoare înseamnă: conectare continuă și profundă, vulnerabilitate prin deschidere și împărtășire a aspirațiilor ori a limitărilor, a inconvenientelor și a temerilor.

Spune-mi, climatul relației tale de cuplu are la bază efectele aspirațiilor tale ori a temerilor/impulsivităților tale?

Citit 296 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Aprilie 2023 20:58

Media

Login pentru a posta comentarii

anpc sal 30 sol 30