Aparitii TV (15)

Oare câte ori nu spui îți spui și tu?
Daca aș mai mult noroc….
” .. aș fi avut o casnicie fericita”
….aș fi fost mai bogat.”
….nu aș mai fi avut atât de multe piedici.
… nu aș fi mai muncit atât de mult”
….Aș fi fost mai sănătos”,
….afacerea ar fi fost pe picioare într-un timp mai scurt”.

Norocul în percepția majorității oamenilor se referă la castig din senin, întâmplare neașteptată, destin, fericire.

Eu sunt de părere ca ”norocul” are la baza multe mit-uri care pot fi extrem de dăunătoare față de percepției de sine, față de propriile rezultate și aspirații, dar și în legătură cu felul în care îi întâmpinăm pe celorlalți și ceea ce ne oferă viața în general.

Eu cred în șansă, în oportunitate, nu în noroc.

Șansa impune provocări, ne testează limitele, dar aduce și suferință în drumul spre creștere. Ea ne șlefuiește identitatea, unicitatea și valoarea.

Îmi spunea o clienta odata: ”Dacă aveam totul îmi era mai ușor, nu mai treceam prin nu stiu care situatie. Dar nici nu mai aveam ce am acum și nu mai învățăm ce am învțat acum. Iată că cu această ocazie am învățat respectul și să apreciez.”

Pantofii primiți versus pantofii cumpărați cu multă sudoare. pe care pe voi aprecia mai mult?

Chinurile evoluției ne determină să ne gândim dacă avem sau nu noroc, Dar de fapt este vorba despre proces, de călătorie, de șlefuire, șansă și oportunitate si despre a ne lua lectie.

 

Ideea este că de foarte multe ori avem exponențial de multe șanse și posibilități, dar nu realizăm asta. Oare mentalitatea noastră ne ajută să le urmăm pe acestea?

Suntem deschiși spre a le observa? Ori ne căutăm motive pentru care nu ar merge sau nu vom reuși, gasindu-ne diverse justificări ori frici:
alții sunt mai buni
- nu are cine să mă sprijine
- nu am de la cine să învăț
- nu trăiesc în țara potrivită
- nu m-am născut în familia potrivită
- nu am relația de cuplu împlinitoare
- nimeni nu mă întelege ...

Scuzele nu ne ajută să avem o viață mai bună sper că ai înțeles asta.

Mulți dintre noi ne plângem că nu avem o căsnicie fericită, o profesie încântătoare, mai multe resurse financiare ori cine știe ce altceva, crezând că nu am avut suficient de mult noroc în viață.

Această perspectivă ne dă senzația că suntem legați de mâini și de picioare, că nu putem face nimic în legătură cu bunăstarea noastră, însă nu este chiar așa, totul ține de mentalitatea noastră.

Dacă urmezi principiul ”fă rai din ce ai” și vei aplica cele aflate din aceasta emisiune, cu siguranță că și rezultatele vor veni.

Prosperitatea, creșterea și măreția vin prin alegeri înțelepte, persistență, evaluare și îmbunătățire cuplate cu urmarea oportunităților și a șanselor .

Îndrăznește să ai visuri mari și aspirație înalte!!!

Și totuși, dacă analizăm mai bine lucrurile, oare cât este ne noroc și cât este vorba de șansa, de prezenta de spirit, disciplină, perseverență și curaj spre urmarea obiectivelor?

Creșterea presupune, disconfort, ruperea de anumite obiceiuri ori contexte, atenție mai presupune și intenție. Este nevoie să dau ceva pentru a primi alceva, este nevoie să las ceva în urmă pentru a primi altceva.

Sunt curioasă, atunci cand ne referim la puterea personală, oare câți dintre noi ne dorim în adevăratul sens al cuvântului ca lucrurile să ne cadă din cer, fără ca noi să depunem vreun efort?

Am mai simți oare că avem o anumită poveste care îi inspiră pe ceilalți și care ne face să fim încrezători în forțele proprii?

Stima de sine pe lângă nevoia de a fi iubit și a iubi, are nevoie și la baza si un sentiment de autorealizare, pentru ca aceasta să fie la un nivel satisfăcător.

Nu știu dacă pe termen lung ne împlinește ceea ce primim de pomană, pentru că asta ne transmite senzația de incapacitate și de lipsa a puterii.

Dacă vei conștientiza lucrurile acestea te simți probabil mai împăcat cu provocările pe care le ai și recunoscător față de ce îți mai oferă viață în rest.

Totul are un preț care va apărea mai devreme sau mai târziu și nu neapărat îl vom plăti în același context..

”Visul este gratis, însă călătoria întotdeauna costă!” John Maxwell

Oamenii de succes din fiecare domeniu au un simț al priorităților, al momentului prezent și știu cum să fructifice experiența, talentele și abilitățile. Acesti oameni nu cauta sa primească gratis ceva, de undeva.

Duminică, 05 Martie 2023 15:10

Emisiune: Femeia, cum să o cucerești zi de zi.

Scris de

Mai jos poti vedea emisiunea completa.

Iată, așa cum ne-am obișnuit, luna aceasta celebram femeia, indiferent că ea este doamnă, domnisoara sau mama. Asta nu înseamnă ca femeia ii este superioara barbatului și ca acesta nu merita atentia noastra, însă emisiunea de azi le este dedicată femeilor. Așa, de la femeie, la femeie, despre femei, atat pentru femei cat si in sprijinul barbatilor, pentru mai multă împlinire și iubire.

Vineri, 24 Februarie 2023 14:46

Interviu privind traumele din copilărie

Scris de

Te invit să urmărești acest interviu pe tema traumelor din copilărie. Prin intermediul acestuia vei putea afla ce reprezintă o traumă, când apare ea, ce forme și ce efecte își poate produce asupra unei persoane. Multumesc doamnei Mădălina Zgripcea pentru invitație!

Joi, 26 Ianuarie 2023 13:10

Emisiune -Puterea relațiilor

Scris de

Te invit sa descoperi in aceasta emisiune:

- Ce înseamnă cu adevărat o relație.

- Ce tipuri de relații există.

- Cum poti avea relații armonioase cu ceilalți, indiferent de specificul relațiilor.

- Cum să te apropii de oamenii pe care-i iubesti.

Marți, 28 Iunie 2022 16:13

Hartuirea sexuala si discriminarea de gen

Scris de

În acest secol ar trebui ca puterea să nu fie asociată cu agresivitatea, cu abuzul, cu forța ori discriminarea.

Este necesar să înțelegem că noi oamenii suntem ființe spirituale în continuă creștere și că dacă adoptăm o atitudine intenționată putem să ne depășim cu multe condiția, nu să forțăm oamenii să facă lucruri pe care nu și le doresc, să exploatăm, să-i folosim, să îi obiectizam.

Pentru a fi cu adevărat puternici este necesar să îi determinăm pe ceilalți să ne aleagă, să admire anumite aspecte ale propriei noastre persoane, să-și dorească să se asocieze cu noi și să fie înconjurați de prezența noastră. Iată ca în loc să vrem să ne însușim răbdarea necesară și să depunem eforturi pentru a obține ceea ce vrem uneori vrem să alegem anumite scurtături, uităm că nu suntem singurii pământeni, că poate exista victime directe sau colaterale și ajungem să dezvoltăm anumite comportamente abuzive agresive cu lipsă de empatie.

Analiza tranzacțională vorbește despre următoarea dinamică: persecutor, agresor, victimă. Din pacate persoanele hartuite sunt obiectizate de catre persoane cu statut, putere financiara, forta fizica.

Hartuirea se revera la a-i creea neplaceri, prejudicii, a obiectiza o anumita persoana.

Hartuirea are loc in mai multe medii: școlar, profesional, în relația de cuplu. Hartuirea este un abuz de putere. Discriminarea este total dăunătoare intrucat aduce multă suferință si ne impiedica sa ne bucuram de diversitate.

Discriminarea si hartuirea dezvolta un comportament abuziv cu impact traumatic asupra victimei sau chiar deces Persoanele care tendința de a hărțui se simt superioare celor pe care le abordează si simt nevoia sa profite de acest aspect si ”simt nevoia să-și ia de la sine ceea ce cred ca li se cuvine”.

Hartuirea si Discriminarea sunt guvernate de orgoliu, principii fixiste, lipsa empatiei fata de ceilalti, egoismul, lipsa conștientizării limitelor personale.

In multe situatii hartuitorii isi hac diverse scenarii prin care isi doresc sa seduca, sa ademenasca victima, insa sunt situatii in care hartuirea poate avea si in loc spontan, mai ales cand vorbim de un grup de persoane hartuitoare impotriva victimei.

Iată, diferențele dintre tine și partenerul tau de cuplu pot fi în avantajul vostru. Urmareste emisiunea pentru a vedea cum să faci ca diferențele dintre tine și partener să vă apropie!

Duminică, 13 Februarie 2022 12:16

Emisiune pe tema educatiei

Scris de
Pagina 1 din 2

anpc sal 30 sol 30