Marți, 28 Iunie 2022 16:13

Hartuirea sexuala si discriminarea de gen

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În acest secol ar trebui ca puterea să nu fie asociată cu agresivitatea, cu abuzul, cu forța ori discriminarea.

Este necesar să înțelegem că noi oamenii suntem ființe spirituale în continuă creștere și că dacă adoptăm o atitudine intenționată putem să ne depășim cu multe condiția, nu să forțăm oamenii să facă lucruri pe care nu și le doresc, să exploatăm, să-i folosim, să îi obiectizam.

Pentru a fi cu adevărat puternici este necesar să îi determinăm pe ceilalți să ne aleagă, să admire anumite aspecte ale propriei noastre persoane, să-și dorească să se asocieze cu noi și să fie înconjurați de prezența noastră. Iată ca în loc să vrem să ne însușim răbdarea necesară și să depunem eforturi pentru a obține ceea ce vrem uneori vrem să alegem anumite scurtături, uităm că nu suntem singurii pământeni, că poate exista victime directe sau colaterale și ajungem să dezvoltăm anumite comportamente abuzive agresive cu lipsă de empatie.

Analiza tranzacțională vorbește despre următoarea dinamică: persecutor, agresor, victimă. Din pacate persoanele hartuite sunt obiectizate de catre persoane cu statut, putere financiara, forta fizica.

Hartuirea se revera la a-i creea neplaceri, prejudicii, a obiectiza o anumita persoana.

Hartuirea are loc in mai multe medii: școlar, profesional, în relația de cuplu. Hartuirea este un abuz de putere. Discriminarea este total dăunătoare intrucat aduce multă suferință si ne impiedica sa ne bucuram de diversitate.

Discriminarea si hartuirea dezvolta un comportament abuziv cu impact traumatic asupra victimei sau chiar deces Persoanele care tendința de a hărțui se simt superioare celor pe care le abordează si simt nevoia sa profite de acest aspect si ”simt nevoia să-și ia de la sine ceea ce cred ca li se cuvine”.

Hartuirea si Discriminarea sunt guvernate de orgoliu, principii fixiste, lipsa empatiei fata de ceilalti, egoismul, lipsa conștientizării limitelor personale.

In multe situatii hartuitorii isi hac diverse scenarii prin care isi doresc sa seduca, sa ademenasca victima, insa sunt situatii in care hartuirea poate avea si in loc spontan, mai ales cand vorbim de un grup de persoane hartuitoare impotriva victimei.

Citit 414 ori

Media

Login pentru a posta comentarii

anpc sal 30 sol 30